Vilken helg!

I och med "Australia Day" I måndags (som är deras Nationaldag och därför lediga dag) hade vi långhelg. Min kompis Janica från Finland erbjöd mig att följa med henne och hennes värdmamma upp till kusten, vilket lät jättekul. Så i lördags gav vi oss av, jag, Janica hennes värdmamma och en kompis till henne i en fullpackad bil på väg upp till Noosa. Det var en resa på ett par timmar och sedan kom vi fram till vårt packpacker ställe där vi skulle sova. Inte riktigt det fräschaste av ställen, men man får väll vad man betalar för.

Väll framme drog vi en runda ner till stranden och det var så härligt att äntligen komma till kusten och känna på havet! Vi badade aldrig men tog en del kort (som förhoppningsvis kommer inom kort)

På kvällen tog vi bilen in till Noosa Heads som är ett riktigt turistställe med mängder av restauranger att välja mellan. Med den näst godaste tortellinin någonsin (pappas torterllini är fortfarande den bästa!) avslutade vi kvällen och åkte tillbaka hem till campusen. Men någon sömn fick jag då inte! Det var två stycken våningssängar i ett rum på 10kvadrat med en liten fläkt på golvet. Om du tror att jag dog av värmeslag så har du helt rätt! Men jag gick upp och tog en dusch och sen lyckades jag somna.

Dagen därpå åkta vi till Noosa Heads för att sola, bada och shoppa. Det var helt underbart väder och inte alltför mycket folk. Havet var rätt lugnt med det kom några riktiga vågor som bara svepte en upp på stranden, men det var riktigt jäkla kul! Runt lunch flydde jag och Janica till shoppinggatan som skydd mot solen och för lite lunch. 

Shoppingen var väll som alla andra turistställen men det var kul, Janica fyndade en del på rean och jag hittade en födelsedagspresent till min mamma. (kan inte skriva vad för jag har inte skickat det än...)

Måndag morgon var vi uppe tidigt, riktig tidigt!! Klockan ringde runt fyra och vi gick upp och packade ihop lite frukost. Sen traskade vi ner till stranden i mörkret för att titta på soluppgången! Det var helt underbart! Lite mulet tyvärr men det var coolt att titta ut över horisonten och veta att det bara var flera tusen mil av hav innan man nådde land, vilket vore sydamerika.


När den stora dagen väl kom var det så galet mycket folk på stranden! Men det var härlig stämning! Alla var glada, det spelades musik, dom hade satt upp stånd lite överallt, alla (och verkligen alla!) hade låtsas tatueringar med den australiensiska flaggan och de var klädda i australienshorts och -bikinis. Jag och Janica som inte riktigt ville vistas i solen (somade på stranden dagen innan och gissa om min rumpa och rygg var röd! Det var en skarp kant mellan kritvitt och riktigt rött!) så vi tog en liten promenix. Vi gick en slinga som sträckte sig längst kusten och det var helt sjukt fint! (blir tyvärr inte samma sak på bild) Sen var det dags att ta sitt pick och pack och bege sig hemåt igen, men det var en riktigt skön helg!



Jag på stranden i NoosaShopping i Noosa HeadssoluppgångPromenix i NoosaMassa människor med flytande flip-flops                      

                                                                                  

Dock finns det en liten baksida av det hela... I söndags fick jag jätteont i magen, vet inte om det var för att jag ätit något olämpligt. Det blev bättre men kom tillbaka igen, vet fortfarande inte vad det är. Jaja det var en underbar helg om man bortser från det!  


Kul att du hittat hit till min nya blogg!

Jag heter Sofia och har denna blogg för att berätta om min 6 månaders resa till EF international School i Brisbane, Australien.  Jag har varit här i tre veckor nu och trivs jättebra! Det är en helt underbar stad som jag aldrig ens hört talas om innan jag åkte. Här finns allt från shopping till stränder, mitt i stan!

Men jag ska inte försöka övertyga er om att Brisbane är det ända stället att åka till, utan vill inspirera er till en liknande resa! Jag vet att långt ifrån alla får chansen, men om du får den; Ta den!


Det var några saker jag var tvungen att ta hänsyn till när jag valde destination, framförallt var det språket. Jag ville läsa engelska vilket begränsade mina möjligheter. Jag kunde välja mellan England, USA och Australien.  Jag var till en början helt inställd på USA, Australien var inte ens att tänka på...det var ju så himla långt bort! Men ju mer info jag fick och efter några prisundersökningar blev det plötsligt en möjlighet. En möjlighet som jag aldrig skulle byta bort mot ett land som USA (inget illa menat men jag har redan varit där)

Sedan stod det mellan städerna. EF finns på tre ställen runt om i Australien; Perth, Sydney och Brisbane. Jag valde Brisbane för att beskrivningen passade mig bäst. Brisbane är en hurtig och ung stad med mycket aktiviteter. (Brisbane ligger i Queensland som blivit utsedd till Australiens mest aktiva delstat, och medelåldern är 33 år!)


Jag bor i värdfamilj ungefär 40 minuters bussfärd från skolan och jag trivs jättebra! Min "värjfamilj" består egentligen bara av en person vilket är min värdmamma, men det bor en till EF student där också. Han är från Sydkorea och är riktigt cool. Vi kommer riktigt bra överens, och brukar sitta och kolla på film efter skolan.

Det är skönt att bo i värdfamilj eftersom att jag är tvungen att prata engelska hela tiden, vilket är jättebra för mitt lärande. Detsamma gäller alla mina vänner, eftersom att jag är ensam svensk. Att åka hit och bara prata sitt eget språk på fritiden förstår jag inte, jag har inte åkt såhär långt för att bara snacka svenska. Så tips till er som funderar på att åka; Åk själv! Du lär dig mycket mer, har lättare att skaffa nya vänner och blir mer självständig. Här är det ingen som känner mig, eller vet hur jag var där hemma. Man får liksom bara börja på nytt, glömma hem ljuva hem och all svenska för ett tag. Riktigt nyttigt tror jag.  


Anyway, det var lite om mig och bakgrunden till den här resan. Jag kommer att uppdatera så ofta jag kan med bilder, äventyr och bara berätta om det vardagliga livet här i Australien!


Bye for now!
(vilket är ett väldigt vanligt uttryck här i Australien)


Välkommen till min nya blogg!






 


RSS 2.0